Monday 17 October 2011

Bladgoud

Ik kwam op het idee om bladgoud te gaan gebruiken in mijn make-up toen ik bezig was met brainstormen voor mijn outfit voor de Elf Fantasy Fair in Haarzuilen in April 2012 (dit is het enige wat ik hierover ga zeggen, want ik hou het graag nog even stil, het is ook nog een end weg).
Toen ik het één en ander op ging zoeken hierover, kwam ik er achter dat er tegenwoordig is fashion land ook gebruik wordt gemaakt van bladgoud in make-up en zelfs om een soort van sieraden te creëeren. Zo stond er op Honestly WTF een artiekel over 'gold leaf' waarin ze een voorbeeld geven over hoe je bladgoud kunt gebruiken.


Nou zie ik mezelf geen sieraden maken van bladgoud, omdat ik niet veel goud draag, maar in mijn make-up zou ik het zeker gebruiken. Zeker met Halloween en Kerstmis voor de deur. In het artikel plakken ze het gladgoud op de huid met lijm die gebruikt wordt voor pruiken ed. vast te plakken, maar ik heb het met wimperlijm geprobeerd rond mijn ogen en dit werkt ook prima. Wil je iets gebruiken dat minder moeilijk te verwijderen is, dan kan je ook een beetje vasaline op het plekje smeren waar je de gouden snippers wilt plakken.


Echt bladgoud is erg duur, net als gewoon goud. Daarom heb ik immitatie bladgoud gekocht. Dit blijft iets minder mooi zitten dan echt bladgoud, maar het ziet er zeker niet minder uit. Ook heb ik het 'bladgoud' in meerdere kleuren gekocht. Zo heb je zilver, verschillende kleuren goud, maar ook brons achtige kleuren en zelfs koper en een beetje groenige kleuren. Ik heb een kleurenmix gekocht van deze kleuren, geen bladeren, maar snippers.


Het is echt super leuk om mee te werken en het geeft een resultaat dat ik nog nooit met iets anders heb kunnen bereiken. Het is echt een aanrader. Give it a try!

xoxo Nadine

1 comment:

  1. Kan je me vertellen waar ik t kan kopen? Ik heb zelf ook een opdracht met bladgoud en ben op internet aan t zoeken voor tips en die van jou klinkt super. Vandaar..

    ReplyDelete